4.11.09

Το τεκνόν μετά του ωφελίμου;



Με γειά Σοφάκι μου το νέο σου αμόρε! Να το χαίρεσαι και να σε χαίρεται αν και πολύ αμφιβάλλω για το προσδόκιμο ζωής αυτής σου της σχέσης.
Δεν λέω, είναι αναζωογονητικό και σαφώς αποτελεσματικότερο από ένα Botox ή οποιαδήποτε άλλη μεσοθεραπεία στον πλαστικό σου. Ασυναγώνιστο ως αντικαταθλιπτικό, τονωτικό της αυτοπεποίθησης και ευεργετικό για το σώμα όσο μια εντατική αερόβια γυμναστική με personal trainer στο καλύτερο γυμναστήριο της πόλης όμως μια σχέση με νεότερο άντρα στην Ελλάδα δεν έχει προοπτική που να χτυπιέσαι μέχρι να μαλακώσεις σαν χταπόδι!.
Το τεκνόν είναι μόνο τερπνόν και παραπέρα δεν πάει βήμα.

Θα μου πεις βέβαια και δικαιολογημένα! γιατί στα αρσενικά επιτρέπεται να πέφτουν με τα μούτρα στο φρέσκο κρέας ενώ στις γυναίκες όχι; Ισότητα δεν έχουμε; Στην Ευρώπη δεν ζούμε; Αν περπατήσεις στους δρόμους κάποιας χώρας του «πολιτισμένου κόσμου» θα συναντήσεις τα πιο αλλοπρόσαλλα ζευγάρια να φιλιούνται, να αγκαλιάζονται, να βαδίζουν χέρι-χέρι χωρίς να τους καίγεται καρφί. Δίμετρες κουκλάρες με φαλακρούς κοιλαράδες, άσχημες με όμορφους, νέοι με γριές και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς σε αντισυμβατικό συνδυασμό κυκλοφορεί, οπλοφορεί και χαίρεται ελεύθερα τον έρωτα χωρίς ενοχές επιτρέποντας στη σχέση να πάρει όσες και όποιες διαστάσεις γουστάρουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και μόνο.
Λυπάμαι Σοφάκι μου που θα σε στενοχωρήσω αλλά στον τόπο μας κάποια πράγματα φοριούνται ως μόδα και μόδα μένουν για πάρα πολλά χρόνια. Η ηθική και η αισθητική των σχέσεων δεν αλλάζει έτσι εύκολα γιατί φιλτράρεται από ένα δυνατό παραδοσιακό κατεστημένο μέσα στο οποίο γαλουχούνται και ανδρώνονται γενιές και γενιές αρσενικών χωρίς να εξαιρείται και το νέο αντικείμενο του πόθου σου.
Αν και ανοιχτή στις έξωθεν επιρροές, μιμητική και ξενομανής όσο δεν παίρνει η αξιολάτρευτη Ελληνική κοινωνία δεν εγκαταλείπει εύκολα τα στερεότυπα και τις παραδόσεις της σε θέματα κοινωνικών ρόλων και συμπεριφορών ιδιαίτερα όταν κάποιες απ΄ αυτές έρχονται να απειλήσουν πάγια συμφέροντα και δυνάμεις της υπάρχουσας δομής της.
Δυστυχώς οτι ισχύει για τον ανδρικό πληθυσμό χωρίς ηθικούς ή άλλους περιορισμούς, για τις γυναίκες είναι ακόμα δύσκολο να κατακτηθεί πόσο μάλλον να γίνει αυτονόητο. Η σχέση της μεγαλύτερης γυναίκας με τον νεότερο άντρα είναι ταμπού, είναι εκτροπή από το «φυσιολογικό», η κοινωνία κάνει τα στραβά μάτια μέχρις εκεί που μπορεί να το χαρακτηρίσει ως μικρή, ανώδυνη, σεξουαλική περιπέτεια, ούτε λόγος για συναισθηματική εμπλοκή ούτε συζήτηση για προοπτική σχέσης. Όλα γίνονται στη σκιά, με την ενοχή του ατοπήματος και τον κίνδυνο της διαπόμπευσης.

Γίνομαι πιο συγκεκριμένη δια του παραδείγματος:

Στην Ελλάδα λοιπόν μια γυναίκα που πάει με μικρότερο άντρα χαρακτηρίζεται αυτομάτως ως τεκνατζού ενώ ένας άντρας που πάει με ένα πιπίνι είναι απλά μάγκας.
• Μια γυναίκα που κάνει σχέση με μικρότερο άνδρα είναι δακτυλοδεικτούμενη στον περίγυρό της αν είναι μια κοινή θνητή αν δε έχει την ατυχία να είναι επώνυμη γίνεται και είδηση στον τύπο! (βλ.Γερμανού, Αλιμπέρτη, Βίσση κλπ κλπ).
• Η κοινωνία βρίσκει απόλυτα φυσιολογική την εικόνα ενός σαραντάρη που χορεύει στα γόνατα την φοιτητριούλα ενώ αντίθετα βρίσκει αντιαισθητική την εικόνα της σαραντάρας που φιλιέται στο μπαράκι με τον νεαρό σύντροφό της.
• Η διαφορά ηλικίας ενός ζευγαριού όταν είναι υπέρ του άντρα θεωρείται για τον άντρα επίτευγμα, όταν είναι υπέρ της γυναίκας θεωρείται μπανανόφλουδα.
• Η γυναίκα που ερωτεύεται έναν άνδρα με διαφορά ηλικίας θα πρέπει να έχει κατά νου πως μπορεί να λυτρώνει ένα καταπιεσμένο Οιδιπόδειο, να είναι δασκάλα, να είναι οδαλίσκη, να είναι η αποτυχημένη επαναστατική απόπειρα του «καλού παιδιού» ή η ζαβολιά πίσω απ΄την πλάτη της μητριαρχικής φιγούρας που εξουσιάζει τη ζωή του κάθε αρσενικού αλλά ποτέ δεν θα γίνει η θαρραλέα και απόλυτη επιλογή του. Ο ρόλος της είναι πεπερασμένος και συχνά αφανής.
Στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να φάμε ακόμη και κουφέτα!

Ποιοί είναι οι λόγοι που δεν ευδοκιμούν τέτοιου είδους σχέσεις στο ελληνικό έδαφος ενώ όλο και περισσότεροι καθημερινά τολμούν ή μπαίνουν στον πειρασμό να τις δοκιμάσουν στα φανερά ως ελάχιστοι και στα κρυφά ως πλειοψηφία;
Ακούστε αγαπητές κυρίες και δεσποινίδες κάποιας ηλικίας που κάνατε το λάθος να ερωτευθείτε έναν μικρότερό σας σε πόσο βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και πρακτικές σκοντάφτει η αυτοδιάθεση του άντρα στον έρωτα και τη ζωή.

1. Η Ελληνίδα μάνα ποτέ δεν θα ανεχθεί μια σοβαρή αντίπαλο ανάμεσα σ΄ εκείνη και τον κανακάρη της. Θα προτιμήσει ένα άπειρο κοριτσάκι που θα αργήσει πολύ ή δεν μάθει ποτέ να κάνει τόσο επιτυχημένο παστίτσιο όσο η ίδια, που δεν θα ξέρει σε πόσους βαθμούς πλένουμε τα χρωματιστά και που μέχρι να αποκτήσει την σχετική πείρα θα της επιτρέψει να φαντάζει μοναδική και αναντικατάστατη.

2. Η Ελληνίδα μάνα δεν θα αναγνωρίσει στον γιόκα της το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής γιατί εκείνη γνωρίζει σαφώς καλύτερα ποιο είναι το καλό του, έχει το αλάθητο του Πάπα και το αδιαμφισβήτητα ανιδιοτελές κίνητρο να επιθυμεί την πραγματική του ευτυχία. Όλοι οι άλλοι θέλουν να του βάλουν τρικλοποδιά.

3. Η Ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της αντρικής υπεροχής. Τύποις μόνο προοδευτική αλλά στην ουσία κομπλεξική και αρτηριοσκληρωτική δεν θα επιτρέψει εύκολα στην γυναίκα να αναπνεύσει.

4. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κακό για έναν άντρα που θέλει να γίνει πραγματικός άντρας από το να τον «εκπαιδεύσει» στη ζωή μια γυναίκα ακόμα δε χειρότερο αν αυτή είναι η μάνα που τον γέννησε.

5. Όλα αυτά τα τυπάκια που σας την «πέφτουν» μετά από χορταστική χυλόπιτα από συνομήλικη ή μικρότερή τους και σας το παίζουν μοντέρνα, υπεράνω και οτι δεν μασάνε από στερεότυπα δεν σας βλέπουν κάτι παραπάνω από Depon με βιταμίνη C για τον πονοκέφαλο. Μόλις τους περάσει θα θυμηθούν οτι έχουν μια δουλειά και θα φύγουν τρέχοντας για την πεπατημένη μην τους πάρει χαμπάρι η μαμά τους και τους κάνει ντα στο κωλαράκι.

6. Η ελληνική οικογένεια είναι μια μεγάλη προστατευτική ομπρέλα που ανοίγει όταν γεννιέσαι αλλά για κακή σου τύχη ξεχνάει πως κάποτε πρέπει να κλείσει.

7. Η ανθρώπινη ευτυχία και ολοκλήρωση στον τόπο μας είναι από τις πιο κλισαρισμένες και συνάμα παρεξηγημένες έννοιες. Απόδειξη οι αποτυχημένοι γάμοι, τα άφθονα διαζύγια, το κέρατο που πάει σύννεφο και τα δυστυχισμένα παιδιά.


Κάνε κράτει λοιπόν Σοφάκι κι εσείς οι απανταχού κυρίες και δεσποινίδες μην χαίρεστε με το λουκούμι. Είναι μούφα!
Αν θέλετε ντε και καλά να τολμήσετε προτιμήστε κάτι σε ορφανό έως πεντάρφανο, σε πλήρως απογαλακτισμένο και ανοιχτόμυαλο (σιγάαα! ) ή φορτώστε τα για άλλη γη κι άλλα μέρη (προτείνω μια Ολλανδία).
Όσες μένετε εδώ χαΐρι δεν θα δείτε. Είμαστε ακόμα στα Βαλκάνια και σε βαθιά, βαθιά μεσάνυχτα!
OLE!!

5 ακομα κακες γλωσσες ειπαν:

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει τη Σοφία και την κάθε Σοφία να τη νοιάζει τί θα πει ο κόσμος ή πως έχει γαλουχηθεί η κοινωνία.
Μ αυτή τη λογική η κοινωνία έχει γαλουχηθεί να απορρίπτει τους gay κι όμως έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο τη στιγμή που καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις εώς και θέσεις εξουσίας για να μην πω ότι περισσότερο σου ανοίγει πόρτες το να δηλώνεις gay παρά το να δηλώνεις straight.
Εν τω μεταξύ το αν ο νεαρός θα λακίσει ή όχι δεν νομίζω ότι είναι μόνο θέμα ηλικίας αλλά και θέμα χαρακτήρα. Ακόμη κι αν έβρισκε έναν συνομίληκο ή μεγαλύτερο ποιός θα της εγγυόταν πως η σχέση θα μακροημέρευε; Δεν είναι λίγο σχετικά όλα; :)

glossokopana είπε...

@ Μάγισσα Κίρκη

Η περίπτωση των gay αγαπητή Μάγισσα είναι de facto απόκλιση από τα πρότυπα της κοινωνίας για τον άντρα κι αν θέλεις κάπου είναι αναγκασμένοι να έρθουν σε ανοιχτή ρήξη με αυτά τα πρότυπα αφού η ανάγκη τους να ζήσουν με ειλικρίνεια είναι εντονότερη από την υποχρέωση της συμμόρφωσης. Ωστόσο σου θυμίζω πως ο πραγματικός αριθμός των ομοφυλοφίλων δεν αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία. Υπάρχουν πάρα πολλοί που το κρύβουν ακόμα και διανοούνται μάλιστα να κάνουν και οικογένειες!
Αν εξετάσεις κοινωνιολογικά το θέμα της γενικότερης συμπεριφοράς των ανδρών θα βρεις από πίσω την μαμά τους, την αγκυλωμένη ελληνική πραγματικότητα και την χειραγωγική ελληνική οικογένεια.
Το "τεκνό" εδώ ήταν απλώς μια αφορμή. Η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών στην χώρα μας δεν "ενηλικιώνεται" ποτέ και αυτό κρατείστε κυρίως από το postάκι!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

"Η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών στην χώρα μας δεν "ενηλικιώνεται" ποτέ και αυτό κρατείστε κυρίως από το postάκι"

Σ αυτό έχεις 1000% δίκιο δεν το συζητώ.
Το βιώνω από πολύ κοντά σε όλα τα επίπεδα.
Καλό σου βράδυ :)

Υ.Γ. Πες και κάτι γι αυτές που τους αρέσουν οι μεγαλύτεροι! :p

glossokopana είπε...

@ Μάγισσα Κίρκη

coming soon!

Καλό βράδυ

Μάτα είπε...

Που χάθηκες βρε γλωσσοκοπάνα μας? Καλή σου εβδομάδα κι ελπίζω να μας ξανάρθεις γρήγορα! Φιλιά!