16.10.09

Regina rosas amat


Τους βασιλείς θαρρώ πως τους ξεφορτωθήκαμε από το Σωτήριο έτος 1973 αλλά όπως φαίνεται δεν ξεφορτωθήκαμε ακόμα το σύνδρομό τους.
Γιατί κακοί, ψυχροί κι ανάποδοι μπορεί να ήταν και πολλά να μας κόστιζαν χωρίς το ανάλογο value for money αλλά όπως και να το κάνεις το παραμυθάκι μας είναι προσφιλές από τα παιδικά μας χρόνια.
Μια βασίλισσα ας πούμε, όμορφη, γλυκιά, με το νάζι της, την τσαχπινιά της και την ακίνδυνη βλακεία της όλο και έλειπε από το κουτί με τα φο μπιζού της καθημερινότητας.
Ε, δεν θέλαμε και πολύ. Την βρήκαμε, την στέψαμε (ας είναι καλά κι αυτά τα ΜΜΕ που έβαλαν το χεράκι τους) και ιδού!
Κυρίες και κύριοι για όσους δεν το γνωρίζουν σας παρουσιάζω την Αυτής Μεγαλειότητα βασίλισσα της πρωινής ζώνης κ. Ελένη Μενεγάκη η οποία κατέχει επαξίως τον θρόνο επί 15 συναπτά έτη. Ναι! μάλιστα! Έχετε επί 15 χρόνια βασίλισσα στην Ψωροκώσταινα και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι. Πάτε και ψηφίζετε Γιωργάκη, Κωστάκη και Τσίπρα. Αν είναι δυνατόν!
Εδώ μιλάμε για θεσμό βαρβάτο. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά η Μενεγάκη εκεί! αμετακίνητη στο θρόνο της.

Φέτος βέβαια φάνηκε πως όλα τα παραμύθια αργά ή γρήγορα έχουν ένα τέλος και πως τέτοιου είδους βασίλισσες κάποια στιγμή εκθρονίζονται από αυτόν τον ίδιο λαό που κάποτε τις αποθέωνε.
Η Ελένη μας χάνει τον θρόνο;
Καταναλώνονται ώρες και ώρες τηλεοπτικού χρόνου, πέφτουν μαντεψιές, πέφτουν μετρήσεις (AGB), πέφτουν αναλύσεις, πέφτει κλάμα (και κακεντρεχές γέλιο ενίοτε) απ’ όλα σχεδόν τα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης διότι η εν λόγω βασίλισσα σημειώνει σταθερά μικρή τηλεθέαση.
Έχω βαρεθεί τελευταία να ακούω για το δράμα με τα νούμερα της κ.Μενεγάκη.
Τι ανησυχία στο Πανελλήνιο. Τι κόψιμο τους έχει πιάσει όλους και όλες είναι απερίγραπτο.
Μήπως φταίει ο Χαριτάτος;
Μήπως φταίει ο Καραμέρος;
Μήπως η πεντάδα του Mega;
Μήπως είναι κανένας Ερμής ανάδρομος; (πού είσαι Λ.Πατέρα να βοηθήσεις!)
Μπας και της έκαναν βουντού η Μελέτη με τον Αρναούτογλου για εκδίκηση;

Κάθε μέρα μα κάθε μέρα βγαίνει ο κατάλογος της AGB στα πάνελς και αρχίζει η βαθυστόχαστη ανάλυση. Λες και γίνεται ιατρικό συμβούλιο.

Πώς θα αντιμετωπίσει την κρίση η Μενεγάκη;
Θα αλλάξει χτένισμα; (το έκανε νομίζω αλλά δεν…)
Θα αλλάξει χρώμα μαλλιών; (μετά από τόσα χρόνια ντεκαπάζ η τρίχα ξέχασε τι χρώμα ήταν! Χλωμό το βλέπω)
Θα αλλάξει ζωή; (και πού να πάει με τρία παιδιά στην αγκαλιά η φτωχή; )
Μήπως ν΄ αλλάξει μυαλά; (θα παρεξηγηθούν οι λούτσοι!).
Τι να αλλάξει τέλος πάντων;

Παιδιά ψυχραιμία!
Για να μην ξοδεύετε τσάμπα φαιά ουσία θα σας πω ότι η Μενεγάκη δεν κινδυνεύει από κανέναν άλλον παρά απ΄τον ίδιο τον εαυτό της.
Δεκαπέντε χρόνια είναι αυτά δεν είναι παίξε γέλασε. Μπορεί ως τηλεοπτικό κοινό να μην είμαστε και οι πιο εκλεκτικοί στις επιλογές μας αλλά και επί μια 15ετία να τρως το ίδιο φαγητό ακόμα και χαβιάρι να είναι μπουκώνεις ένα πράμα, το βαριέσαι. Θέλεις και κάτι άλλο εν πάση περιπτώσει κι ας είναι ένα πιάτο με φασολάδα.
Κούρασε η μπουμπού με τις ξανθές μπούκλες και την επιτηδευμένη αφέλεια.
Πόσο Νταχάου πια να καταπιεί το αυτί μας,
πόσο μανικιούρ,
πόση τιράντα που πέφτει κατά λάθος,
πόσο μπούστο (ενισχυμένο) και πόσο μπούτι να καταβροχθίσει το μάτι μας;
Ως γκόμενα την χορτάσαμε.
Ως ακίνδυνη χαζή επίσης.
Ως μαμά ακόμα περισσότερο. Τρία παιδιά αράδιασε. Να γεννοβολάει μια ζωή για να συγκινεί το κοινό δεν γίνεται.
Τα μέσα της εξαντλήθηκαν και η τηλεοπτική εικόνα της υφίσταται την απόλυτα φυσιολογική φθορά του χρόνου . Καιρός να την συνοδεύσουμε ως την πόρτα να πάει να ξεκουραστεί στη βίλλα των Μελισσίων.
Ας έρθουν νέα πρόσωπα και πάνω απ’ όλα νέες συμπεριφορές στην οθόνη μας. Ας έρθουν κάποιοι στα πρωινά που να μην υποτιμούν τόσο πολύ το επίπεδο του κοινού τους ή εν πάση περιπτώσει αν αυτό είναι τόσο χαμηλό ας δώσουν κίνητρα και μαθήματα για να προαχθεί σε κάτι ανώτερο.
Ας χειροκροτήσουμε την κατάρρευση του ευπώλητου μύθου, της ανερμάτιστης γοητείας και του φτηνού πασατέμπου όχι μόνο στην πρωινή αλλά και στην μεσημεριανή και στην κάθε ζώνη.
Ανεβάστε λίγο τον πήχυ κοινό μου και μην περιμένετε με το στέμμα στα χέρια την επόμενη tv-περσόνα.
Ίσως έτσι όλα τα ατάλαντα, αμόρφωτα, καλοφτιαγμένα κοριτσόπουλα ή παλικάρια να πάψουν να ονειρεύονται εύκολο χρήμα, δόξα και αναγνωρισιμότητα έξω απ' τις πόρτες των καναλιών και να στραφούν προς άλλα επαγγέλματα.
Δεν μπορεί η 8χρονη ανιψιά μου όταν την ρωτάμε τι θα γίνει όταν μεγαλώσει να μας λέει με καμάρι «θα γίνω Μενεγάκη».

Εεεε, όχι! Αν και την λατρεύω να μην με αξιώσει ο θεός να το δω κι αυτό!!!



Σημ1. Η φωτογραφία είναι δανεισμένη από το
Mediasoup

Σημ2. Η glossokopana ευχαριστεί πολύ το Mediasoup που της έκανε την τιμή να φιλοξενήσει
το παραπάνω άρθρο στην ιστοσελίδα του.

4 ακομα κακες γλωσσες ειπαν:

pinkpanther είπε...

Καταρχας σου ευχομαι καλο ξεκινημα.Αν και ηταν οφειλω να ομολογησω πολυ δυναμικο!!Και λιγα ειπες αγαπητη γλωσσοκοπανα!ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα οπως τα σχολιαζεις πολυ καυστικα!!Θελω να συνεχισεις ετσι,με αυτο το στυλ!!Γιατι φτανουν πια οι ΚΟΛΑΚΕΣ!!Καιρος να σταματησουν να τους "χαιδευουν"τα αυτια!!καποιος πρεπει να τους τα "τραβηξει"!!!!φιλια και πολλα μπραβο

glossokopana είπε...

@pinkpanther

Καλώς ήρθες Πάνθηρα και σ΄ευχαριστώ. Να κεράσω κατιτίς μιας και μου κάνεις ποδαρικό;
Λοιπόν, δεν φταίει η Μενεγάκη και η κάθε Μενεγάκη. Όπως οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν έτσι και το τηλεοπτικό κοινό έχει τις περσόνες που του αξίζουν. Μάλλον πρέπει να εξευγενίσουμε λίγο τα γούστα μας και να ξεκολλήσουμε από την γενικότερη Κατινιά που μας διακρίνει ως λαό.
Και τα κρατικά κανάλια μια χαρά είναι αλλά δες τι τηλεθέαση έχουν.
Εκεί βέβαια δουλεύουν κυρίως δημοσιογράφοι με προσόν την παιδεία και το μυαλό τους. Όχι η κάθε φέρελπις ξανθιά Barbie (ξανθιά....λέμε τώρα...)
που εμ είναι γλάστρα εμ θέλει να κάνει την θεά στα media.
Το κακό είναι πως κάτι τέτοιες στα ιδιωτικά κανάλια το πετυχαίνουν.
Με ποιo τρόπο άραγε;;;; :))

Καλό βράδυ να έχεις

Μάτα είπε...

Καλό αρχή και πολύ γλωσσοκοπανάτη! Φτάσαμε στο σημείο τα παιδιά μας να έχουν ινδάλματα όλους τους άχρηστους της τηλεόρασης και εμείς οι γονείς να τους κυνηγάμε με ένα βιβλίο στο χέρι για να μάθουν επιτέλους ποιούς πρέπει να θαυμάζουν και ποιούς να μουτζώνουν. Λίγα τα τηλεοπτικά προγράμμτα που πραγματικά αξίζουν είτε από πλευράς διασκέδασης είτε μόρφωσης. Φιλιά και καλώς σε βρήκα!

glossokopana είπε...

@ Μάτα

Καλώς ήρθες κι εσύ Μάτα! Χαίρομαι που ανταμώνω ανθρώπους με αντιστάσεις στο κάθε φτηνό που μας βομβαρδίζει. Για τα παιδιά έχεις δίκαιο που ανησυχείς αφού από την κοινωνία προωθούνται λάθος μοντέλα και πρότυπα που τα προετοιμάζουν ή να σπάσουν τα μούτρα τους (τίποτε δεν είναι τόσο "αθώα" μαγικό όσο δείχνει) ή να τα μετατρέψουν σε φυτά χωρίς κρίση και άποψη.
Το βάρος της προφύλαξης πέφτει στην οικογένεια που νομίζω πως μπορεί να επηρεάσει με το καλό παράδειγμα και την φιλική συζήτηση.

Σε φιλώ κι εγώ
Καλό βράδυ