26.10.09

WTGP Μέρος Β’ (το τραγικόν!)


Υποσχέθηκα ανάλυση στο WTGP και προχωρώ τάχιστα γιατί το κοντέρ γράφει και δεν θέλω να σας κουράζω με πολυλογίες.
Αγαπητοί και αγαπητές μου, ο Σταύρος, 35 από Πειραιά δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μου ούτε και καμιά εξαίρεση που ήρθε να επιβεβαιώσει την φήμη πως τραβάω τους προβληματικούς. Έτερον εκάτερον, δεν θα το συζητήσουμε εδώ! Θα τα πω με τον ψυχαναλυτή μου.
Ο Σταύρος είναι ένας κλώνος από τα εκατομμύρια που παρήγαγε η σύγχρονη ζωή, ίσως να είναι ο γιός σας, ο ανιψιός σας, ο κουμπάρος, ο φίλος ή και ο σύζυγός σας (ουαί!!) όπως αντίστοιχα η cat woman μπορεί να είναι μια οποιαδήποτε γυναίκα που ψάχνει απεγνωσμένα συντροφιά, φιλία, έρωτα ή γάμο (μπουχαχα!) μέσα στο κυρίαρχο πλέον μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είναι το internet.
Μα, θα μου πείτε κάποιοι, «είναι δυνατόν να προκύπτουν σχέσεις της προκοπής εξ αποστάσεως;». Θα σας απαντήσω «ΟΧΙ» αλλά αυτό απ’ οτι φαίνεται δεν έχει και τόση σημασία. Ευλόγως θα με ξαναρωτήσετε «τότε γιατί το προτιμούν όλο και περισσότεροι;» κι εκεί έχω να σας απαριθμήσω έναν μακροσκελή κατάλογο αιτίων που το καθιστούν ασυναγώνιστο και πρώτο στις προτιμήσεις των ανθρώπων κάθε φύλου, ηλικίας και κουλτούρας παγκοσμίως.
Ιδού!
1. Είσαι οτι δηλώσεις (συνήθως δηλώνεις οτι θα ήθελες να είσαι ή καλύτερα οτι θα ήθελαν οι άλλοι ν’ ακούσουν πως είσαι).

2. Διατηρείς την ανωνυμία σου πράγμα που σημαίνει πως δεν εκτίθεσαι (καλά να είσαι ο Σταύρος, ελεύθερος από τον Πειραιά αλλά αν είσαι ο Σταμάτης με 5 κουτσούβελα από την Δάφνη, η ανωνυμία σε σώζει! πώς να το κάνουμε;)

3. Έχεις την πολυτέλεια από την καρεκλίτσα του γραφείου ή του σπιτιού σου να γνωρίσεις τόσο κόσμο που για να το πετύχεις με την κλασσική μέθοδο θα πρέπει να είσαι κάθε νύχτα σε μπαράκια, μπυραρίες, καφετέριες και πάλι είναι ζήτημα αν θα τα καταφέρεις (άσε που κοστίζει κιόλας!).

4. Μπορείς να είσαι αξύριστος, άλουστος, να βρωμάς σαν ασβός από την απλυσιά, να σκαλίζεις τη μύτη σου ή να καταβροχθίζεις το 5ο κομμάτι πίτσα (το γουρούνι) χωρίς να κινδυνεύει στο παραμικρό η γοητεία σου αφού κανένας δεν σε παίρνει χαμπάρι ή δεν σε βλέπει αν δεν του το επιτρέψεις (κάμερα).

5. Μπορείς να μιλάς με περισσότερα από ένα πρόσωπα ταυτοχρόνως χωρίς κανένα από αυτά να γνωρίζει την πολυπραγμοσύνη σου όπως επίσης και ο άμεσος περίγυρός σου. Στο γραφείο υποτίθεται πως δουλεύεις, στο σπίτι υποτίθεται πάλι το ίδιο!

6. Έχεις την απόλυτη κυριαρχία των επαφών σου χάρη στο σωτήριο κουμπί που λέγεται Block ή Delete πράγμα που σημαίνει πως αν κάπου ή κάπως στραβώσει η κατάσταση ή δεν θέλεις να προχωρήσεις κλικ! και εξαφανίζεσαι χωρίς δικαιολογίες, απολογίες, σου ξου, μου ξου και άλλα περιττά μανταλάκια
Αν βέβαια έχεις κάνει το λάθος κι έχεις δώσει κανέναν αριθμό κινητού ας πρόσεχες φίλε μου.
Τα γατόνια που κάνουν καιρό αυτή τη δουλειά φροντίζουν να έχουν ένα καρτοκινητό για τέτοια χρήση και ποτέ μα ποτέ δεν δίνουν τον επίσημο αριθμό τους. Όχι παίζουμε!

7. Δεν δεσμεύεσαι απέναντι σε κανέναν και για τίποτα όπως βεβαίως και οι άλλοι απέναντί σου. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Μεγάααλη ελευθερία κυρίες και κύριοι. Μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε που λέει κι ο σοφός λαός.

8. Λόγω της ιδιομορφίας του μέσου οι συναλλαγές είναι άμεσες και ξεκάθαρες. Παρακάμπτονται οι βαρετές εισαγωγικές διαδικασίες (βλ. φλερτ, κομπλιμέντα, ρομαντικός περίπατος, γεύμα, δείπνο ή ποτό, τα λουλούδια στην κυρία από μένα και άλλα τέτοια ξεπερασμένα) και εφόσον αμφότερες οι πλευρές γνωρίζουν τι θέλουν, μπαίνουν κατευθείαν στο κυρίως θέμα.

9. Αν φοβάσαι να προχωρήσεις σε ένα ραντεβού σχεδόν στα τυφλά, η προσομοίωση θα έρθει να σου λύσει τα χέρια χαρίζοντάς σου την «λύτρωση» με την βοήθεια μιας απλής κάμερας και ενός μικροφώνου. Εύκολα, γρήγορα, παστρικά και προπαντός χωρίς χρέωση (αλήθεια, το +090 υφίσταται ακόμα ή βάρεσε κανόνι;).

Τραγικό συμπέρασμα 1:
Ζούμε στην εποχή της ευκολίας, της ταχύτητας και της εικονικής πραγματικότητας.
Είμαστε φοβικοί απέναντι στην συναισθηματική έκθεση, την ηθική δέσμευση και την προσωπική ευθύνη.
Είμαστε ανώριμοι ή απρόθυμοι να επιδιώξουμε την ποιότητα των σχέσεων γι αυτό προσπαθούμε να καλύψουμε το έλλειμμα με την ποσότητα των εναλλασσόμενων ηδονών.

Τραγικό συμπέρασμα 2:
Πού θα καταλήξει αυτό; Στ’ αλήθεια δεν ξέρω!
Εκείνο που ξέρω είναι πως ως cat woman θα πεθάνω νηστική νιαουρίζοντας στα κεραμίδια για έναν γάτο που δεν υπάρχει στο menu κανενός virtual "delivery" και που σίγουρα δεν μπορεί να είναι ο Σταύρος, 35 από τον Πειραιά!






4 ακομα κακες γλωσσες ειπαν:

Μάτα είπε...

Καλύτερα νηστική και "γάτα" παρά χορτάτη με ψευδαισθήσεις και φαντάσματα!
Φιλιά και καλό σου βράδυ!

glossokopana είπε...

@Μάτα

Νιαρρρρρρρρ!(αναγνωριστικός ήχος)
Φιλιά και σ΄εσένα Μ(γ)άτα μου!

Ανώνυμος είπε...

Ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις?
Ευστοχότατο κείμενο, τα λες όλα!
Καλησπέρα :)

glossokopana είπε...

@Ανεμοδούρα

Πως να μην τα πω όλα με τόσα πολλά που λέω?
Ευχαριστώ κορίτσι μου!